Σεμινάρια

Σεμινάρια στα πλαίσια της Υγείας

clipΑγωγή Υγείας, είναι «εκείνη η εκπαιδευτική διαδικασία που βοηθάει τα άτομα να παίρνουν αποφάσεις, να υιοθετούν συμπεριφορές και να δρουν σύμφωνα με τις ανάγκες που επιβάλλει η Προάσπιση και η Προαγωγή της Υγείας τους»

Σκοπός: Η «Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, στην ενεργοποίηση και στη συμμετοχή των πολιτών-εκπαιδευόμενων σε θέματα υγείας που αφορούν στον ίδιο, στην κοινότητα και στην ανθρωπότητα, στη συνειδητοποίηση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και κριτικής σκέψης. Η πρόληψη αποτελεί, κατά γενική ομολογία, τον ακρογωνιαίο λίθο της υγείας του ανθρώπου και συμβάλλει στη μείωση της θνησιμότητας περισσότερο από τη θεραπευτική.

Η Κοιν.Σ.Επ Ακεσις , σκοπός της οποίας βάση του καταστατικού της είναι το κοινωνικό συλλογικό όφελος, ευελπιστεί στη σύσταση ενός οριζοντίου μετώπου κοινωνικής ευαισθητοποίησης και δράσης που άγεται από τα ιδεώδη της έμπρακτης αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο από την παρούσα κοινωνική και οικονομική κατάσταση.

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω υλοποιούμε δράσεις όπως σεμινάρια με την βεβαιότητα ότι θα παρέχουμε στο κοινωνικό σύνολο ωφέλιμες υπηρεσίες που θα ανακουφίσουν και θα βοηθήσουν με πρακτικό τρόπο τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και καλούμε όλους στην αρωγή της προσπάθειας μας για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας

Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινότητας πάνω σε θέματα αγωγής υγείας και πρώτων βοηθειών λειτουργούν ως ομάδες προβληματισμού για πολλά από τα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες, για παράδειγμα, Τα Χημικά στο σπίτι μας –κίνδυνοι, Διατροφή βασικές αρχές- φτιάχνω διαιτολόγιο, Παχυσαρκία, Υπέρταση- Πως μετρώ Αρτηριακή πίεση, Σακχαρώδης Διαβήτης, Λιποθυμία-Εγκεφαλικό –Έμφραγμα κλπ.

Η θεματολογία των σεμιναρίων διαφοροποιείται ανάλογα την ομάδα δέκτη, όπως επιχειρήσεις , σχολεία ,φορείς κοινωνικοί, σύλλογοι, ειδικές ομάδες ατόμων κλπ. Επίσης διαφοροποιείται και η διάρκεια από 3 έως 25 ώρες .

 Στην ΑΚΕΣΙΣ έχουμε τη χαρά κατά καιρούς να φιλοξενούμε σπουδαίους ομιλητές που εμπλουτίζουν το πρόγραμμά μας με υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις.