Βιωματικά Εργαστήρια

Σκοπός : Η σημερινή πραγματικότητα με τους  πάνω από 2.000.000 ανέργους  μαζί με την ανυπαρξία της κοινωνικής μέριμνας από το κράτος συνθέτουν ένα τραγικό σκηνικό στην κοινωνία με τους πολίτες να έχουν έκδηλα τα συναισθήματα της απογοήτευσης  και την κατάθλιψης.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε τη λειτουργία Εργαστηρίων ενηλίκων, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για δημιουργική διέξοδο από τα σύγχρονα προβλήματα μέσα από την κοινωνικοποίηση, τη δημιουργική ενασχόληση και την ανάδειξη δεξιοτήτων και ταλέντων  μέσα από δράσεις είτε για χόμπι είτε για επαγγελματικό επαναπροσδιορισμό.

Είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν ψυχοεκπαίδευση και να οδηγούν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων πάνω σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθημερινής επιβίωσης και προστασίας του εαυτού και της οικογένειας.

Εργαστήρι Κατασκευής σαπουνιών- κρεμοσάπουνo- σαμπουάν και αφρόλουτρου

clip

Ελάτε να μυηθείτε στα μαγικά μονοπάτια της παρασκευής σαπουνιού.

Πώς από το λάδι που σας περισσεύει στο σπίτι μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε ένα μοσχομυρωδάτο σαπουνάκι που κρατάει μέσα του όλη την ελληνική παράδοση και υγεία (λευκό και πράσινο σαπούνι ελιάς) αλλά και πώς με απλά υλικά (φυτικά λάδια, βοτανόλαδα, βάμματα βοτάνων, ) μπορείτε να φτιάξετε σαπούνια με πλούσιο αφρό, φυσικά χρώματα και αιθέρια έλαια με υπέροχες μυρωδιές.

Εργαστήρι πλεκτών με βελονάκι

clip_2

Δεν είναι υπέροχο να μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κουβάρι σε ένα τσαντάκι;

Θα πλέξουμε και με το βελονάκι. Θα φτιάξουμε τα δικά μας αξεσουάρ, παιχνίδια αλλά και όμορφες κατασκευές που θα στολίσουν το σπίτι μας!

Γιατί πλέξιμο; Γιατί περνάμε την ώρα μας δημιουργικά, μαθαίνουμε να είμαστε παραγωγικοί και μας βοηθάει πολύ στη συγκέντρωση!

Εργαστήρι Κατασκευών με βελόνες

clip_3

Θα φτιάξουμε τα δικά μας αξεσουάρ αλλά και όμορφες κατασκευές που θα στολίσουν το σπίτι σας και θα εντυπωσιάσουν τους φίλους σας!

Ελάτε να μάθετε να πλέκετε τα αξεσουάρ του χειμώνα, μπολερό, σκουφιά και κασκόλ. Δημιουργήστε με τα χέρια σας και χαλαρώστε από το στρες φτιάχνοντας μοναδικά πλεκτά σε υπέροχα χρώματα και νήματα.

Εργαστήρι Κεντήματος

clip_4

Αυτό που ήδη οι γιαγιάδες μας γνώρισαν έχει σήμερα πλέον αποδειχθεί από τους επιστήμονες: το κέντημα είναι μια ιδιαίτερα υγιείς απασχόληση.

Έχει τεκμηριωθεί ότι το κέντημα μειώνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει το stress, ενισχύει την αυτοπεποίθηση ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει την δημιουργικότητα καθώς και την λογική σκέψη.

Εργαστήρι ραπτικής επιπέδου 1

clip_5

Σκοπός του προγράμματος: να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι γνώση και δεξιότητες με ελάχιστα υλικά ραπτικής και με ενθουσιασμό, σε ένα κύκλο 24 ωρών, συνδυάζουμε την παραδοσιακή τέχνη της μοδίστρας με τη σύγχρονη ραπτική, μαθαίνοντας να δημιουργούμε τα δικά μας ρούχα στα δικά μας μέτρα, αλλά και αυτά των φίλων μας.

Τι θα μάθουμε; Σε συνθήκες εργαστηρίου, κατασκευάζουμε βασικά ρούχα γκαρνταρόμπας και ταξιδεύουμε ταυτόχρονα στον μαγικό κόσμο των υφασμάτων, της μόδας και του styling.

Περιλαμβάνονται σημαντικές και απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά κατ’ εξοχήν πρακτικά μαθήματα.